Week van de Jonge Mantelzorger

Binnenkort is het de week van de Jonge Mantelzorger. Voor jonge mantelzorgers zijn hun zorgen vaak zo vanzelfsprekend dat ze zelf niet eens beseffen dat ze mantelzorger zijn. Deze kinderen en jongeren hebben thuis extra zorgtaken, maken zich zorgen of missen de nodige zorg en aandacht voor zichzelf. Veel meer dan de meeste mensen denken. Dé reden dat er van 1 tot en met 7 juni extra aandacht is voor jonge mantelzorgers, ook in onze gemeente.

Mantelzorgondersteuning

De gemeente Sluis biedt mantelzorgondersteuning. Je kunt hier terecht voor:

• Een persoonlijk gesprek;
  • Individuele begeleiding of ondersteuning;
  • Gespreks- en inloopmiddagen.

De gemeente Sluis helpt je als het je allemaal even te veel wordt. Door naar je te luisteren en gericht met elkaar naar een oplossing te zoeken. Een bezoek aan een gezellige inloopmiddag kan voldoende zijn om even op adem te komen. Maar misschien ben je meer geholpen met begeleiding en ondersteuning. Dat bekijken we met elkaar, want als mantelzorger sta je er niet alleen voor!

Kijk voor meer informatie op www.gemeentesluis.nl/mantelzorg.