Verspillingsvrije week 2022 (12 -18 september)

Niemand wil voedsel verspillen. Door creatief om te gaan met restjes, voorkom je al een hoop verspilling. Samen tegen Voedselverspilling!

Wist je dat we in Nederland een kwart van al ons eten nooit eten? Al dat eten wordt verbouwd, verwerkt, vervoerd, gekoeld en warm gemaakt. We stoppen er veel energie in. Energie die de aarde opwarmt. Des te belangrijker dat we zo min mogelijk eten verspillen. Doe daarom ook mee aan de Verspillingsvrije Week door al je restjes op te eten. Een simpele daad voor een beter klimaat!

Creatief omgaan met restjes voorkomt verspilling

Niemand wil voedsel verspillen. Toch houdt de één soms een paar boterhammen over en de ander ontdekt het restje pasta in de koelkast net te laat. Door creatief om te gaan met restjes, voorkom je al een hoop verspilling. Bewaar ze bijvoorbeeld op een aparte plank in de koelkast, zodat je ze niet vergeet. Met verspillingsvrije recepten tover je ze om tot een nieuwe maaltijd. En kook je op maat – bijvoorbeeld door je rijst af te meten – dan houd je minder snel restjes over. Samen tegen Voedselverspilling!