Sluise Kanjer voor Anneke Klepper

Op zaterdag 25 juni 2022 ontving mevrouw Anneke Klepper uit Zuidzande uit handen van burgemeester Marga Vermue een gemeentelijke onderscheiding, de Sluise Kanjer.

Mevrouw Klepper sloot zaterdagmiddag na 22 jaar definitief de deuren van Slagerij en dorpswinkel De Lijser in Zuidzande.

Mevrouw Klepper heeft in 2000 de winkel overgenomen en heeft deze in de afgelopen jaren uitgebouwd tot een begrip in West-Zeeuws-Vlaanderen. Voor Zuidzande was de winkel het kloppend hart van het dorp. Mevrouw was sociaal zeer betrokken bij de inwoners van Zuidzande. Bij ouderen en zieken werden de boodschappen gratis thuis bezorgd. Ze maakte ook ongevraagd maaltijden klaar voor zieke dorpsgenoten. De winkel was echt een ontmoetingsplek voor de Zuidzandenaren. Er was altijd ruimte voor een praatje. Mevrouw Klepper kon heel goed luisteren en niets ontging haar. Zo wist ze feilloos wat er in het dorp speelde. De sluiting van de winkel wordt door de inwoners gevoeld als een enorme aderlating voor de Zuidzandse samenleving.

Foto Sluise Kanjer Anneke Klepper