Renewi tour 2023

Op deze pagina vindt u informatie over de Renewi Tour 2023 en de tijdrit op 24 augustus 2023 in Sluis.

De enige UCI WorldTour-rittenkoers in de Benelux heet voortaan Renewi Tour. De Renewi Tour start op 22 augustus en eindigt op 27 augustus in Bilzen. In 2023 vindt één van de vijf ritten in Nederland plaats: een individuele tijdrit in Sluis op donderdag 24 augustus. Alle 18 UCI World Teams nemen deel aan de Renewi Tour, wat maakt dat het deelnemersveld van topkwaliteit zal zijn!

Individuele tijdrit Sluis 24 augustus

De topteams komen naar Sluis voor een individuele tijdrit in en rond Sluis van bijna 14 kilometer. Iedere renner start in de Zuiddijkstraat en finisht bij het Belfort aan de Groote Markt. De eerste renner start rond 13.30 uur en de laatste renner finisht rond 17.00 uur. Het parcours is vanaf 11.00 uur volledig verkeersvrij voor verkenning door renners en volgers. De route wordt beveiligd en afgezet door en met gecertificeerde verkeersregelaars. Hulpverleningsdiensten hebben in voorkomende gevallen altijd onbelemmerde doorgang. 

Parcours centrum Sluis inclusief afleidingsroute en terugrijdroute renners

Informatie voor inwoners en ondernemers

In aanloop naar dit grote evenement organiseerden we informatiebijeenkomsten voor inwoners en ondernemers. We gaven op deze avond informatie over wat we nu al weten over de Renewi Tour. En welke maatregelen er nodig zijn om dit evenement in goede banen te leiden zoals het tijdelijk afsluiten van wegen. 

  • Ondernemers: op dinsdag 20 juni van 09.00 tot 10.00 uur en van 20.00 tot 21.00 uur in het Belfort (brief uitnodiging)
  • Inwoners: op woensdag 21 juni inloopavond van 19.30 tot 21.30 uur in de Keure, Kloosterstraat 38, Sluis (brief uitnodiging)

In de week van 1 augustus ontvingen direct omwonenden van de wedstrijd een brief met informatie over de wegafsluitigen en andere hinder. 

Meer informatie over de route, wegafsluitingen, nieuws en vragen

  • In welke straten is er verkeershinder? U leest het in deze bijlage
  • Wilt u meer weten over de Renewi Tour zelf? Kijk dan op www.renewitour.com 
  • Heeft u vragen over de touretappe in Sluis op 24 augustus? Neem contact op met Willy Schram van Match Sportmanagement door een e-mail te sturen naar: willyschram54@gmail.com of bel (06) 46 2719 83
  • Ondernemers aangesloten bij de Middenstandsvereniging Sluis ontvingen half april een eerste aankondiging: beknopt overzicht met informatie