Renewi Tour – Tijdrit Sluis 24 augustus

Van woensdag 23 tot en met zondag 27 augustus 2023 vindt de Renewi Tour plaats. De enige UCI WorldTour-rittenkoers in de Benelux. Eén van de ritten vindt in Sluis plaats: een individuele tijdrit op donderdag 24 augustus. Alle 18 UCI World Teams nemen deel aan de Renewi Tour, wat maakt dat het deelnemersveld van topkwaliteit zal zijn!

Individuele tijdrit Sluis 24 augustus

De topteams komen naar Sluis voor een individuele tijdrit in en rond Sluis. Iedere renner start in de Zuiddijkstraat en finisht bij het Belfort aan de Groote Markt. Het parcours, dat voor een deel door het centrum van Sluis loopt, is vanaf 11.00 uur volledig verkeersvrij voor verkenning door renners en volgers. We verwachten dat de laatste renner rond 17.00 uur finisht.

Informatie over bereikbaarheid Sluis

Komt u 24 augustus naar Sluis om de renners toe te juichen? Houd er dan rekening mee dat het centrum van Sluis op 24 augustus afgesloten is voor doorgaand verkeer. We adviseren u om, als dat kan natuurlijk, met de fiets of te voet te komen. Kijk voor het mobiliteitsplan op www.renewitour.com. Bent u benieuwd naar het parcours, in welke straten er verkeershinder is enzovoorts? Kijk dan op www.gemeentesluis.nl/renewi

Extra informatie voor inwoners van Sluis

Krijgt u bijvoorbeeld zorg aan huis of verwacht u een pakket of levering? Houd er rekening mee dat uw woning of bedrijf tijdens de Renewi Tour slecht bereikbaar is; in veel gevallen alleen maar te voet. 

Vanwege de Renewi Tour wordt het huishoudelijk restafval op zaterdag 26 augustus opgehaald (in plaats van op donderdag 24 augustus). Voor het ophalen van bedrijfsafval adviseren we ondernemers om contact op te nemen met de partij die hun bedrijfsafval ophaalt.