Zeeuws-Vlaamse scholen strijden tegen elektronisch afval

Tien basisscholen uit Zeeuws-Vlaanderen doen van 6 tot en met 30 maart 2023 mee met de E-waste Race.

In de gemeente Sluis zijn dit basisschool de Schuttershoek uit IJzendijke, basisschool Op Dreef uit Aardenburg, basisschool de Sint Bavo en basisschool de Berenburcht uit Oostburg.
Het project is officieel van start gegaan met een kick-off op iedere school. De scholen gaan vier weken lang de strijd aan met elektronisch afval. Ook wel e-waste genoemd. De kinderen zamelen zoveel mogelijk klein elektronisch afval in, zodat deze hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Zo leveren ze een prachtige bijdrage aan de circulaire economie!

U kunt helpen

Woont u in de buurt van één van de deelnemende scholen? Dan kunt u tussen 6 en 30 maart 2023 gratis uw elektronisch afval thuis laten ophalen. Biedt uw elektronisch afval online aan op de website www.ewasterace.nl. Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Bijvoorbeeld een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje, maar ook oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges, losse batterijen en losse accu’s vallen niet onder e-waste en mogen niet worden ingeleverd.

De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste en de Zeeuws-Vlaamse school met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje. Ook u krijgt een bedankje voor uw bijdrage in de strijd tegen e-waste. Bij het aanbieden van e-waste ontvangt iedereen kortingscodes voor mooie duurzame producten. In Zeeuws-Vlaanderen doen in totaal tien basisscholen mee. De E-waste Race Zeeuws-Vlaanderen wordt mogelijk gemaakt door de gemeenten Hulst, Sluis en Terneuzen en OLAZ.