Wethouder Liefting oogst eerste boom voor Gemeente Sluis

Op 7 januari verplant wethouder Liefting de eerste boom van het Meer Bomen Nu seizoen in Gemeente Sluis.

Meer Bomen Nu is een landelijke campagne om jonge boompjes en struiken te verhuizen van kansarme naar kansrijke plekken. Door samen aan de slag te gaan kunnen we duizenden boompjes en struiken verzamelen en een tweede kans geven. De boompjes uit het Elderschanspark zullen tijdelijk worden ingekuild op de bomenhub in de Tuinen van Groede, waarna ze tegen het eind van de winter feestelijk worden uitgedeeld. De verplantmethode van Meer Bomen Nu helpt klimaatverandering tegen te gaan én biedt vrijwilligers een heerlijke dag in de natuur. Doe je mee?

Wat: Eerste verplantdag van het seizoen in Gemeente Sluis
Waar: Elderschanspark, Herendreef 28, 4527 AZ Aardenburg
Wanneer: 7 januari van 10.00 - 15.00 

Wil jij helpen Gemeente Sluis sneller te vergroenen?

Sluit je aan bij de werkgroep Meer Bomen Nu van Gemeente Sluis! Iedereen kan meedoen om Zeeland te vergroenen. Door te helpen verplanten, boompjes tijdelijk op te slaan of te helpen met uitdelen, oogstplekken te zoeken, boompjes van plek A naar B te brengen, of door te zelf te planten. Het enige wat je nodig hebt is een gezonde dosis enthousiasme. Groenkennis is geen vereiste om een dagje mee te doen! Contacteer Anouk Guilliet, de regiocoördinator van Meer Bomen Nu Zeeland via zeeland@meerbomen.nu

Meer Bomen Nu

Meer Bomen Nu is een campagne van Urgenda, bedacht door Stichting MEERGroen en op de kaart gezet met hulp van de boeren van de Caring Farmers. Sinds 2020 gaven zij al bijna een miljoen bomen en struiken gratis weg. Iedere boom maakt elk jaar honderden zaailingen. De meeste hiervan overleven het niet. Ze staan te dichtbij het pad of krijgen te weinig licht. Met vrijwilligers scheppen wij deze boompjes voorzichtig uit om ze bij boeren en burgers een tweede kans te geven. De verplantmethode is goedkoop, logisch en bespaart veel kostbare tijd om klimaatverandering af te remmen en de biodiversiteit te herstellen. Het 'gratis' (veelal inheemse) plantgoed is bovendien circulair, en heeft geen grondstoffen gebruikt om groot te worden maar heeft juist al een paar jaar CO2 opgeslagen. Het verplanten is dus pure klimaatwinst. Bovendien groeien zaailingen overal, als je anders leert kijken naar de natuur!

Lees meer op: https://meerbomen.nu/regios/zeeland/