Vragen over PFAS of andere milieuvragen?

PFAS zijn veel in het nieuws. Het gaat dan vooral over bepaalde regio’s in Nederland. Bijvoorbeeld over de omgeving van de Westerschelde en een fabriek in Dordrecht. Maar PFAS zijn niet alleen in die gebieden een probleem. Kleine hoeveelheden zijn overal in onze omgeving: in de bodem, in ons (grond)water, in planten en dieren. En via ons eten en drinkwater komt het ook in kleine hoeveelheden in ons lichaam terecht.

Wanneer mensen of dieren lange tijd veel van bepaalde PFAS binnenkrijgen, kan dat schadelijk zijn voor de gezondheid. Daarom wordt het gebruik van diverse PFAS steeds verder aan banden gelegd. Meer informatie over PFAS en gezondheid kunt u vinden op de website van de GGD Zeeland. 

Heeft u naar aanleiding van deze informatie nog vragen? Neem dan gerust contact op met de GGD. Ook indien u vragen heeft over andere milieuproblemen zoals binnenmilieu, houtrook, luchtvervuiling kunt u bij de GGD terecht. Het team milieu en gezondheid kunt u bereiken via de website www.ggdzeeland.nl/onderwerp/pfas/.