Gezonde scholen in de gemeente Sluis

Kinderen die voldoende bewegen, gezond eten en drinken, voelen zich beter blijkt uit onderzoek.

Daarnaast is een gezonde leefstijl belangrijk voor de ontwikkeling van een kind en de prestaties op school. Basisschool Op Dreef (Aardenburg), Sint Jozef (Eede), de Berenburcht (Oostburg) en Sint Bavo (Oostburg) besteden extra aandacht aan een gezonde leefstijl op school en mogen zich officieel ‘Gezonde School’ noemen. De Gezonde School is een programma dat helpt om een gezonde leefstijl op school vanzelfsprekend te maken. Scholen kunnen daarbij uit een aantal gezondheidsthema’s kiezen. De Gezonde Scholen in onze gemeente richten zich op verschillende thema’s: welbevinden, voeding, bewegen en sport. Daarnaast richt ook het Zwin College zich op gezonde voeding. Zij hebben vanuit het Voedingscentrum de gouden schaal gekregen voor hun gezonde schoolkantine.  

Basisschool Sint Jozef 

Binnen basisschool Sint Jozef werken we aan een gezonde school. We doen dit door schoolfruit aan te bieden en ouders bewust te maken van een gezonde lunch. Ook houden we rekening met het aanbieden van gezond eten en drinken tijdens activiteiten op school. Op onze school werken we aan breinvriendelijk onderwijs. Voldoende voedingsstoffen en zuurstof zijn namelijk belangrijk voor onze hersenen. We bouwen veel beweging in ons onderwijs in, geven leerlingen de mogelijkheid om gezond te eten, veel te drinken en leren ze op een goede manier adem te halen. 

Ondersteuningsaanbod Gezonde School-aanpak

Scholen die met de Gezonde School-aanpak aan de slag gaan, kunnen één keer per jaar een ondersteuningsaanbod aanvragen. Ze krijgen dan een geldbedrag, advies en ondersteuning van een Gezonde School-adviseur. Bent u leerkracht en vindt u de Gezonde School iets voor uw school? Of bent u ouder en vindt u een gezonde leefstijl op school belangrijk? Informeer dan eens op school. Scholen kunnen het ondersteuningsaanbod Gezonde School aanvragen tot 18 april 2023. 

Basisschool Op Dreef 

In de huidige maatschappij, waarin er steeds meer prikkels komen, is het ontzettend belangrijk om kinderen goede sociale en emotionele vaardigheden mee te geven. Mede door het ondersteuningsaanbod hebben we extra middelen om dit te stimuleren. Daarnaast zijn de gesprekken met de Gezonde School-adviseur een meerwaarde om inspiratie op te doen en strategische keuzes te maken. 

Meer informatie over de Gezonde School: www.gezondeschool.nl. Voor vragen kunt u ook contact opnemen met de GGD Zeeland via gezondeschool@ggdzeeland.nl.