Gemeentepolis 2023

Inwoners met een beperkt inkomen kunnen gebruikmaken van de Gemeentepolis.

Bent u bekend met de Gemeentepolis? Inwoners met een beperkt inkomen kunnen gebruikmaken van de Gemeentepolis: de collectieve zorgverzekering van de gemeente Sluis. Deze collectieve zorgverzekering biedt verschillende voordelen. Zo betaalt de gemeente mee aan uw zorgverzekering en kunt u gebruikmaken van goede en betaalbare zorg. Hierbij kunt u denken aan vergoedingen voor onder andere brillen/lenzen, fysiotherapie, tandartskosten en de eigen bijdragen Wmo. 

Keuze uit drie aanvullende verzekeringen

Voor het jaar 2023 kunt u weer kiezen uit drie aanvullende verzekeringen. Hierdoor is er altijd een pakket die bij uw situatie past. De pakketten zijn:  

  • CZ Gemeenten Start 
  • CZ Gemeenten Extra 
  • CZ Gemeenten Extra Uitgebreid 

Voor een overzicht van de vergoedingen per pakket, de kosten per pakket, een handige keuzehulp, vergelijken met andere zorgverzekeringen en het afsluiten van de zorgverzekering, verwijzen wij u naar www.gezondverzekerd.nl/sluis.

Overstappen naar de Gemeentepolis 

Als u wilt deelnemen aan de Gemeentepolis, dient u voor 1 januari 2023 over te stappen. Zorgverzekeraar CZ zegt uw oude zorgverzekering voor u op. Bent u al bij CZ verzekerd, dan kunt u gedurende het hele jaar deelnemen aan de Gemeentepolis vanaf de eerste dag van de maand. Wanneer u een betalingsachterstand of schuld heeft bij uw huidige zorgverzekeraar, kunt u niet overstappen naar de Gemeentepolis. Neem contact op met uw huidige zorgverzekeraar om een betalingsregeling te treffen. Wanneer u de volledige betalingsachterstand heeft betaald, kunt u overstappen naar de Gemeentepolis. 

Meer informatie of hulp 

Voor meer informatie over de drie pakketten en de vergoedingen kunt u contact opnemen met de klantenservice van CZ via 088 - 555 7777. Komt u er met de digitale keuzehulp niet uit en wilt u graag persoonlijk advies? Bel dan naar de gemeente Sluis via het telefoonnummer 14 0117. Een folder met meer uitleg over de drie verschillende pakketten kunt u ophalen in ons Klanten Contact Centrum (KCC).