Basisschool Op Dreef uit Aardenburg wint E-waste Race Zeeuws-Vlaanderen 2023

De afgelopen vier weken hebben leerlingen van tien basisscholen uit Zeeuws-Vlaanderen een grote hoeveelheid elektronisch afval ingezameld tijdens de E-waste Race Zeeuws-Vlaanderen.

In totaal zamelden de scholen met hulp van buurtbewoners maar liefst 31.941 oude elektronische apparaten in. Basisschool Op Dreef uit Aardenburg is met 4.653 ingezamelde apparaten de winnaar van de E-waste Race 2023. Wethouder Liefting overhandigde maandag 3 april 2023 de prijs, een cheque van 500 euro, aan de trotse leerlingen.

Recyclen

Op dit moment wordt in Nederland de helft van het elektronisch afval (e-waste) niet gerecycled. Vaak belandt het bij het restafval of blijft het bij mensen thuis op zolder of in een la liggen. De E-waste Race moedigt kinderen, familie en buurtbewoners aan bewuster om te gaan met hun elektronica. Dankzij de grote inzamelstrijd en de inzet van alle scholen belanden de 31.941 verzamelde apparaten niet in de verbrandingsoven, maar wordt het hergebruikt en gerecycled. Een geweldige prestatie! 

E-waste

Heeft u thuis nog e-waste liggen? Kijk dan op inleverpunten.stichting-open.org om te kijken waar u oude elektronische apparaten kunt inleveren. Of breng het naar de milieustraat in Oostburg. Wist u dat u bij aankoop van een nieuw apparaat uw oude apparaat ook kunt inleveren bij de winkel?

Op Dreef uit Aardenburg