25 nieuwe Gastheren van de Zwinstreek

25 ondernemers uit de Zwinstreek ontvingen op maandag 16 mei jl. het certificaat ‘Gastheer van de Zwinstreek’. Tijdens een cursus van vier dagdelen zijn ze opgeleid om gasten en inwoners te informeren en enthousiasmeren over de Zwinstreek. Na een presentatie van hun eindopdracht ontvingen de nieuwe gastvrouwen en gastheren een certificaat en gevelbordje uit handen van schepen Rik Strubbe (gemeente Damme) en Carlos Bonamie (gemeente Sint-Laureins).

Gastbeleving vergroten

Door het volgen van de cursus Gastheer van de Zwinstreek kunnen ondernemers bijzondere informatie op het gebied van natuur, cultuur en streekproducten in de Zwinstreek doorgeven aan hun gasten. Komend najaar worden er nog eens vijftig gastvrouwen en gastheren opgeleid. Gastheer van de Zwinstreek wordt ondersteund door de vijf zwinstreekgemeenten Sluis, Knokke-Heist, Damme, Maldegem en Sint-Laureins en IVN Natuureducatie. De uitvoering is in handen van Stichting Gastvrij Zeeuws-Vlaanderen.

Over het programma Gastheer van de Zwinstreek

Gastheer van de Zwinstreek is onderdeel van een landelijk programma, Gastheer van het Landschap, van IVN Natuureducatie. Het programma Gastheer van de Zwinstreek heeft als doel toeristische informatie over de Zwinstreek dichterbij de gast brengen op een persoonlijke en laagdrempelige wijze, het grensoverschrijdend verbinden en stimuleren van samenwerking tussen horeca en toeristische ondernemers in de Zwinstreek en het aanjagen van een sterk netwerk.