Open brief Zeeuwse burgemeesters

Op vrijdag 3 december is er namens de dertien Zeeuwse burgemeesters en DPG GGD Zeeland een open brief gestuurd over de actuele coronasituatie in Zeeland. U kunt deze brief raadplegen via www.zeelandveilig.nl/coronavirus.

Burgemeester Marga Vermue: “Alweer ruim een week hebben we te maken met aangescherpte maatregelen. Een flinke klap en tegenvaller voor iedereen: voor mensen thuis, ondernemers, horeca, verenigingen, cultuur- en sportsector. Iedereen heeft ermee te maken, terwijl we zó ons best doen om het virus onder controle te krijgen. Daarnaast is het in onze regio extra lastig omdat de regels aan de andere kant van de grens, vaak een paar kilometer verderop, anders zijn. Toch is het nodig dat we samen onze schouders er weer onder zetten. Voor de mensen om ons heen, de druk op de zorg en het zorgpersoneel in onder andere de ziekenhuizen. Ik begrijp dat het niet makkelijk is om weer een stap terug te doen. Eerder hebben we bewezen dat we dit kunnen. Ook nu doe ik een beroep op uw flexibiliteit en verantwoordelijkheid. Heb oog voor elkaar en help elkaar waar nodig. En bovenal blijf gezond! Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle."

Burgemeester Marga Vermue

foto burgemeester