Met een gerust hart geven aan de deur!

Er staat vast wel eens iemand voor de deur die vraagt om een bijdrage voor een goed doel of iemand die u vraagt om donateur te worden.

U vraagt zich dan misschien af; Is dit een Erkend Goed Doel? En mogen ze vandaag voor mijn deur staan? Klopt dit eigenlijk allemaal wel? Door te kijken op www.cbf.nl krijgt u antwoorden op uw vragen!

CBF

Organisaties hebben een CBF keurmerk nodig of een vergunning van de gemeente om aan de deur gaan. Veel goede doelen vallen onder de Erkende Goede Doelen. Deze staan in het zogenaamde Register Goede Doelen van het CBF. Het CBF is de organisatie die toezicht houdt op die Erkende Goede Doelen in Nederland. Op de website www.cbf.nl ziet u alle erkende goede doelen in Nederland. Ook vindt u op deze website het collecte- en wervingsrooster.

Collecterooster

In het collecterooster ziet u in welke weken goede doelen langskomen om te collecteren. U kunt per gemeente zoeken welke collectes in een bepaalde week staan gepland. U vindt de acties van landelijk collecterende goede doelen, maar ook lokale collectes en andere wervingsactiviteiten waarvoor de gemeente een vergunning heeft verleend.

Wervingsrooster

In het wervingsrooster ziet u wanneer u een donateurswerver voor de deur kunt verwachten. In het rooster staan alleen goede doelen met een CBF-Erkenning, zodat u zeker weet dat uw donatie goed terechtkomt. In dit rooster ziet u wat er in de betreffende week gepland is. Wordt er toch aangebeld en u ziet geen reservering door een goed doel? Bel dan naar (020) 2157377 (ma t/m zat van 09.00-21.00 uur)