Koninklijke onderscheidingen

Afgelopen week zijn zowel tijdens de lintjesregen alsook bij evenementen in de gemeente Sluis verschillende Koninklijke onderscheidingen uitgereikt.

Afgelopen week zijn zowel tijdens de lintjesregen alsook bij evenementen in de gemeente Sluis verschillende Koninklijke onderscheidingen uitgereikt.

Lintjesregen

Tijdens de lintjesregen op dinsdag 26 april bezocht burgemeester Marga Vermue vier gedecoreerden thuis. Zij kregen te horen dat het Zijne Majesteit heeft behaagd hen te benoemen tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

  • Izaak van Haneghem uit Aardenburg ontving zijn Koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de onderwatersport. Ook is hij zeer actief geweest voor de ondernemersvereniging in Aardenburg. Hij is hier vanaf de jaren '70 bij betrokken.
  • Matthieu Janssen uit IJzendijke ontving een koninklijke onderscheiding omdat hij al vele jaren een gewaardeerd vrijwilliger is bij diverse besturen van organisaties binnen onze gemeente. Hij is in de periode 2003-2013 actief geweest als secretaris/plaatsvervangend voorzitter van de Stichting Dorpsraad IJzendijke. In de periode 2012-2020 is de heer Janssen betrokken geweest als lid bij de Raad voor Maatschappelijke en Demografische Ontwikkeling (RMDO) in de gemeente Sluis. En sinds september 2013 is meneer voorzitter van het bestuur van museum Het Bolwerk in IJzendijke.
  • Suzan Pielaet-Leenhouts uit Aardenburg ontving een koninklijke onderscheiding omdat zij zich vele jaren ingezet heeft voor de Protestantse Gemeente te Sint Kruis & Aardenburg. Ze was secretaris van de diaconie. Mevrouw Pielaet is daarnaast al meer dan 40 jaar lid, en nu ook bestuurslid, van de EHBO Aardenburg en altijd bereid om mee te helpen bij evenementen. Naast voorstaande vrijwillige activiteiten is mevrouw ook al jarenlang lid van volleybalclub De Kikkers. Van 1983 tot 1997 heef zij daar een bestuursfunctie bekleed.
  • Meneer Kamphuis uit Sluis ontving een koninklijke onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet voor de gemeente Sluis en de voormalige gemeente Sluis-Aardenburg. De heer Kamphuis was van 1995 tot 2002 Raadslid bij de voormalige gemeente Sluis-Aardenburg. Vervolgens is hij van 2015 tot afgelopen april 2022 raadslid bij de gemeente Sluis geweest.

Koninklijke onderscheiding tijdens Oranjeschieting handbooggilde Sint Sebastiaan

Burgemeester Marga Vermue reikte op 27 april, namens Zijne Majesteit Koning Willem Alexander, een Koninklijke onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje Nassau) uit aan:

  • Honoré Geernaert uit Aardenburg. Sinds 1977 is hij betrokken bij handbooggilde Sint Sebastiaan in Aardenburg. En heeft sindsdien tot heden een bestuursfunctie bekleed. Naast zijn vrijwilligerswerk voor de handbooggilde zet meneer zich ook vrijwillig in voor de Parochie Heilige Andreas.

Koninklijke onderscheiding tijdens algemene ledenvergadering B.S. Oostburg

Op maandag 2 mei ontving de Bridgesociëteit Oostburg (B.S. Oostburg) uit handen van de commissaris van de Koning Dhr. Han Polman en in het bijzijn van burgemeester Marga Vermue een Koninklijke Erepenning.

  • B.S. Oostburg bestond op 3 september 2021 100 jaar. B.S. Oostburg is op 3 september 1921 opgericht door enkele notabelen en Nederlandse militairen die in Oostburg gelegerd waren. Vandaag de dag is B.S. Oostburg de op een na oudste bridgeclub van Nederland en de oudste én met 152 leden de grootste bridgeclub in Zeeland. Om ook jongere leden bij de bridgeclub te betrekken zet B.S. Oostburg zich enorm in om initiatieven te ontwikkelen om de bridgesport ook voor de jeugd toegankelijk en aantrekkelijk te maken.

Allen van harte gefeliciteerd!