Jeugdfonds Sport en Cultuur

In Nederland groeien veel kinderen op in armoede

Jeugdfonds Sport en Cultuur

In Nederland groeien veel kinderen op in armoede. Ook in Zeeland. Het halen van een zwemdiploma, meedoen met dansles of voetballen bij een voetbalclub is dan niet vanzelfsprekend. Het Jeugdfonds Sport en Cultuur vindt dat kinderen de kans moeten krijgen om mee te doen aan sportieve of culturele activiteiten en betaalt daarom het lidmaatschap voor kinderen tot en met 18 jaar. Dat doet het fonds jaarlijks voor zo’n 2.500 Zeeuwse kinderen. 

Wilt u gebruikmaken van het Jeugdfonds?

Dat kan! Wilt u een bijdrage aanvragen of bent u benieuwd of u aan de voorwaarden voldoet? Neem dan contact op met een tussenpersoon. In Zeeland zijn ruim 500 tussenpersonen, bijvoorbeeld een leraar op school, maatschappelijk werker, de gemeente of via een budgetbeheerder. Bij de gemeente Sluis kunt u hiervoor een consulent van Werk en Inkomen/Schuldhulpverlening benaderen door een e-mail te sturen naar werkeninkomen@gemeentesluis.nl of door te bellen naar 140117. Een tussenpersoon kan u alles vertellen, zoals de voorwaarden en mogelijkheden. Ook via Stichting Leergeld kunt u een aanvraag doen.

Maakt u al gebruik van het Jeugdfonds?

Verleng dan uw aanvraag! U dient uw aanvraag elk schooljaar te verlengen, situaties kunnen immers veranderen. Het is nu mogelijk om een aanvraag te doen voor het schooljaar 2022-2023. Hiervoor kunt u weer uw tussenpersoon benaderen. Doet u geen nieuwe aanvraag? Dan betaalt het Jeugdfonds Sport en Cultuur na de zomervakantie niet meer.

Meer informatie?

Meer informatie over het Jeugdfonds Sport en Cultuur vindt u op www.jeugdfondssportencultuur.nl, regio Zeeland. Daar staan ook de lokale spelregels. Wilt u weten welke tussenpersoon voor u een aanvraag kan doen? Neem dan contact op met het Jeugdfonds Sport en Cultuur Zeeland via zeeland@jeugdfondssportencultuur.nl of 0113 - 277133. Op de website van de gemeente, www.gemeentesluis.nl onder het kopje ‘jeugd, sport en onderwijs, vindt u een overzicht van de sportverenigingen in onze gemeente.