Gemeentelijke Gezinsaanpak Geletterdheid

Dinsdag 28 mei is in de grote Kerk in Groede door de Gemeente Sluis en de Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen de inspiratiebijeenkomst Gemeentelijke Gezinsaanpak Geletterdheid georganiseerd. Zo’n 30 geïnteresseerde professionals en een aantal medewerkers van de Gemeente Sluis hebben deelgenomen aan het programma. Het was een interactief programma waarin deelnemers met elkaar in gesprek zijn gegaan. Tijdens deze gesprekken kwamen er voorbeelden uit te praktijk naar boven en hoe je hier als professional mee om kunt gaan. Daarnaast zijn de deelnemers geïnformeerd over het aanbod dat beschikbaar is en het project. Door middel van een escapekoffer hebben de deelnemers zelf ervaren hoe het is om laaggeletterd te zijn.

Wethouder Patricia van de Vijver: “Hopelijk is er door deze eerste bijeenkomst meer inzicht gekregen in de problematiek en in de rol die professionals hierin hebben. Een deel van de deelnemers heeft zelf kunnen ervaren hoe het is om laaggeletterd te zijn. De inspiratiebijeenkomst is een mooi begin van de olievlek die we hopen te verspreiden. Er komt zeker nog een vervolg waarbij we hopen dat steeds meer mensen aanhaken. We hebben jullie nodig om laaggeletterdheid aan te pakken, samen maken we het verschil!”

Week van de Boekstart

In de week van 1 juni organiseren Gemeente Sluis en Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen ‘de Week van de Boekstart’. Ouders en hun kleintjes kunnen op verschillende locaties ontdekken hoe fijn het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn. Ook dit programma maakt onderdeel uit van de gemeentelijk gezinsaanpak geletterdheid. Het programma loopt tot 7 juni deelname aan de laatste workshops op vrijdag 7 juni is nog steeds mogelijk. Benieuwd naar het programma in jouw buurt? Via de website van bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen kun je meer informatie vinden.