Controle hondenbelasting

De gemeente Sluis heft hondenbelasting. Vanaf week 37 (de week van 12 september) start de controle op het houden van honden binnen de gemeente Sluis. De controle vindt huis-aan-huis plaats.

Wie betaalt er hondenbelasting?

Iedereen die één of meer honden houdt betaalt daarvoor belasting. Of de hond nu van uzelf is of van een huisgenoot, het ‘hoofd’ van het gezin is verplicht de hond aan te melden. Dit moet gebeuren binnen veertien dagen na verkrijging van de hond. Heeft u dit in het verleden niet gedaan of heeft u sinds kort een hond? Dan kunt u in week 37 alsnog aangifte doen. Door het zelf doen van aangifte voorkomt u onnodige boetes die kunnen worden opgelegd bij het niet doen van aangifte. U kunt uw hond aanmelden via www.sabewazeeland.nl/mijn-sabewa.

Controle

Medewerkers van het bureau Legitiem B.V. uit Duiven voeren de controle in opdracht van ons belastingkantoor Sabewa Zeeland uit. Zij zijn in het bezit van een legitimatiebewijs.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over het aangeven van een hond of over de hondenbelasting? Dan kunt u contact opnemen met Sabewa Zeeland, tel. nr. (088) 9995800.