Beneluxtour 2022 gaat niet door

Op 7 juni werd bekendgemaakt dat de Beneluxtour in 2022 niet doorgaat. Voor de organisatie van de enige meerdaagse etappekoers in de UCI WorldTour in België en Nederland, was het verplaatsen van het evenement naar volgend jaar de enige oplossing.

De wedstrijd stond oorspronkelijk gepland van 29 augustus tot en met 4 september waarbij er op één van deze dagen in Sluis een tijdrit zou plaatsvinden. De organisatie gaat nu, samen met de UCI en de twee nationale wielerbonden, op zoek naar een betere datum in 2023.

Burgemeester Marga Vermue begrijpt dat een dergelijk evenement tot in de puntjes georganiseerd wordt. Ze zegt hierover: “Er komt echt een hoop kijken bij een wedstrijd als de Beneluxtour; alles moet kloppen. De organisatie heeft weloverwogen besloten om deze wedstrijd naar volgend jaar door te schuiven. We kijken enorm uit naar het evenement in 2023 en zijn trots dat gemeente Sluis de komende jaren gastgemeente van de Beneluxtour is.”