Zomerconcerten carillon Belfort te Sluis

De serie zomerconcerten op het carillon van het Belfort in Sluis begint op zondagmiddag 18 juli. Dit jaar wordt in de beiaardwereld de 300e geboortedag herdacht van de componist Matthias Van den Gheyn (1721-1785), ook wel beschouwd als de “Bach van de beiaard”. In verschillende concertprogramma’s zal werk van hem klinken.

Zondag 18 juli    

De serie zomerconcerten op het carillon van het Belfort in Sluis begint op zondagmiddag 18 juli. Dit jaar wordt in de beiaardwereld de 300e geboortedag herdacht van de componist Matthias Van den Gheyn (1721-1785), ook wel beschouwd als de “Bach van de beiaard”. In verschillende concertprogramma’s zal werk van hem klinken. De Belgische beiaardier Els de Bevere opent de serie, met een concert om 15.30 uur. Els de Bevere is stadsbeiaardier van Nieuwpoort, waar ze een bijzondere beiaard bespeelt, vanwege een extra klokkenreeks met afwijkend gestemde klokken. In Sluis speelt Els de Bevere een gevarieerd programma, met een compositie van Van den Gheyn, maar ook veel bekende songs. Een zeer herkenbaar programma.

Christiaan Winter zondag 25 juli

In de reeks zomerconcerten door gastbeiaardiers op het carillon van Sluis speelt op zondag 25 juli de beiaardier Christiaan Winter. Om 15.30 uur brengt Christiaan een programma onder de titel “Hollands Glorie” met oud en nieuw werk van Hollandse componisten. Maar ook een programmaonderdeel uit de Nieuwe wereld, met onder meer het bekende “The Entertainer. Christaan de Winter is onder meer stadbeiaardier van Alkmaar, waar hij elke week onder andere tijdens de beroemde kaasmarkt klokkenmuziek laat horen. 

Een programma is (gratis) ter plaatse beschikbaar.

Informatie: 
Piet Hamelink
Hamelink.p.j@gmail.com
0115-69 08 04