Zilveren penning voor Frank Faes

Afgelopen vrijdag is Frank Faes uit Sluis door de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen bekroond met een zilveren penning. De heer Faes redde in augustus vorig jaar een meisje uit zee.

Afgelopen vrijdag is Frank Faes uit Sluis door de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen bekroond met een zilveren penning. De heer Faes redde in augustus vorig jaar een meisje uit zee. Het meisje kwam in de problemen door de sterke stroming van het afgaande water. De heer Faes was op dat moment aan het zwemmen in de zee, uitgerust met een zwemboei, zwemsuit en handpeddels, en zag het gebeuren. De ervaren zeezwemmer kon naar haar toezwemmen en liet het meisje de zwemboei vasthouden. Om niet verder af te drijven, maakte de heer Faes het meisje duidelijk zijn enkel vast te pakken. Het lukte hem om op deze manier, tegen de stroming in, terug naar het strand te zwemmen en het meisje in veiligheid te brengen. De zilveren penning werd overhandigd door burgemeester Marga Vermue. Zij bedankte de heer Faes voor zijn moed en dappere reddingsactie. 

Denk aan uw veiligheid

Wees u altijd bewust van de dynamiek van het strand en de zee. Denk hierbij aan stroming, golfslag, slikvorming en/of drijfzand. Dit kan plotseling ontstaan door bepaalde zeestromingen of windrichtingen en is erg veranderlijk. 
Aan onze kust zijn er vijf bewaakte zwemgebieden waar u onder toezicht van de strandwachten kunt recreëren. Op deze locaties zijn in de maanden juli en augustus dagelijks van 11.00 tot 19.00 uur strandwachten aanwezig en vindt u een EHBO post. Met vlaggen geeft de strandbewaking aan of het veilig is om te recreëren in de zee. Kijk voor meer informatie over veiligheid, strandbewaking en wat er wel/niet mag op onze stranden op https://www.gemeentesluis.nl/Stranden.

Uitreiking zilveren penning dhr. Faes