Wordt u vrijwilliger+ bij de gemeente Sluis?

Bent u op zoek naar een leerzame en zinvolle tijdsbesteding? En wilt u graag een bijdrage leveren aan het welzijn van andere mensen? Zo ja, heeft u er al eens aan gedacht om vrijwilliger+ te worden?

Wat is een vrijwilliger+? 

Een vrijwilliger+ biedt ondersteuning aan mensen die extra hulp kunnen gebruiken om op eigen kracht verder te kunnen. U kunt hierbij denken aan het bieden van een luisterend oor, het samen verkennen van leuke activiteiten in de buurt, het helpen organiseren van structuur of hulp bieden bij praktische vragen. Lisa Volkers is vrijwilliger+ en vertelt waarom zij dit vrijwilligerswerk leuk vindt om te doen: 

"Het geeft zoveel voldoening, je bouwt een band op met iemand. Een luisterend oor is vaak al genoeg. Ik wandel met iemand. We praten veel, over van alles. Mijn doel is om diegene zijn of haar zorgen even te laten vergeten. Even uit de zorgsituatie halen, even ontspannen en zelfs even lachen. Een beetje positiviteit en energie geven, dat is hoe ik het zie om als vrijwilliger+ mijn bijdrage te leveren."

Training Vrijwilliger+

Op vrijdag 3 september 2021 start de training vrijwilliger+ in het gemeentehuis in Oostburg. Heeft u interesse of wilt u meer informatie hierover? Neem dan contact op met de gemeente Sluis, Jessica van As of Ria Van den Abeele, via 14 0117 of lb@gemeentesluis.nl