Welke school verzamelt het meeste e-waste in?

Van maandag 16 september t/m vrijdag 11 oktober 2019 strijden tien basisscholen uit Zeeuws-Vlaanderen tegen elkaar tijdens de E-waste Race Zeeuws-Vlaanderen 2019.
Deze scholen proberen zoveel mogelijk afgedankte elektrische apparaten (ook wel e-waste genoemd) bij de huishoudens in Zeeuws-Vlaanderen in te zamelen.

Gedurende de race kunnen burgers uit deze regio hun elektronisch afval, zoals stijltangen, haardrogers, dvd-spelers en dergelijke aanmelden opchttp://www.ewasterace.nlwww.ewasterace.nl.
Op een vooraf afgesproken tijdstip of moment wordt het afval dan aan huis opgehaald door leerlingen van de deelnemende scholen.
De ZRD zorgt ervoor dat het elektronisch afval wordt opgehaald bij de scholen en vervolgens op een correcte wijze wordt gerecycled.
Op de website wordt de score tussen de scholen bijgehouden.
De school die gemiddeld per leerling de meeste apparaten inzamelt, wint een toffe schoolreis naar Technopolis in Mechelen (België).

Initiatief

De E-waste Race Zeeland is een initiatief van alle Zeeuwse gemeenten in samenwerking met de ZRD (Zeeuwse Reinigingsdienst).
Tijdens de E-waste Race Zeeuws-Vlaanderen zullen scholen deelnemen uit de gemeenten Hulst, Sluis en Terneuzen.
In 2020 volgen de regio’s De Bevelanden met Tholen en Walcheren met Schouwen-Duiveland.

Deze scholen doen mee De volgende scholen doen mee aan de eerste E-waste Race Zeeuws-Vlaanderen:

• Gemeente Hulst: De Heidepoort – Heikant, ’t Vogelnest – Henstdijk en De Oostvogel – Lamswaarde.
  • Gemeente Sluis: I.C. Basisschool de Meerstromen – Groede, I.C. Basisschool Sint Petrus-De Wegwijzer – Schoondijke en R.K. Basisschool Op Dreef – Aardenburg.
  • Gemeente Terneuzen: RK BS De kreeke – Westdorpe, De Twijn – Terneuzen, Antoniusschool – Axel en OBS ’t Geuzennest – Biervliet.