Week van Lezen en Schrijven

Van maandag 6 tot en met vrijdag 10 september is het de Week van Lezen en Schrijven.

Van maandag 6 tot en met vrijdag 10 september is het de Week van Lezen en Schrijven. Wist u dat er in Nederland 2,5 miljoen mensen moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen? En dat dit in Zeeuws-Vlaanderen voor 11 tot 13 procent van de mensen tussen 15 en 65 jaar geldt? Laaggeletterdheid maakt kwetsbaar: mensen die de taal niet beheersen zijn minder zelfredzaam, minder sociaal actief en minder gezond dan geletterde mensen. Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen, welzijnsorganisaties Hulst voor Elkaar en aan-Z en de gemeente Sluis geven deze week extra aandacht aan laaggeletterdheid door het organiseren van verschillende activiteiten.

Taalcafé 

Zo is er op vrijdag 10 september van 10.30 tot 11.30 uur een taalcafé in de Samenkamer in Aardenburg. Deelnemers oefenen met hulp van vrijwilligers op het spreken van de Nederlandse taal. Heeft u moeite met de Nederlandse taal of kent u iemand die moeite heeft met het spreken van de Nederlandse taal? Kom dan naar het taalcafé. Het is gratis en aanmelden is niet nodig.

Taalmaatje

Heeft u een neus voor taal en helpt u graag anderen om de taal te leren? Wordt Taalmaatje! Voordat u als Taalmaatje aan de slag gaat, krijgt u eerst een training. Meer informatie of aanmelden kan via www.biebzvl.nl.

Foto Week van Lezen en Schrijven 2021