Vrijwilligers voor het Belfort gezocht!

In het Belfort is veel te beleven, voor jong en oud. Er is de mooie raadszaal met exposities, een fraaie burgemeesterskamer, een quizkamer en er is een speurtocht uitgezet. In het museum kunt u op een interactieve manier kennis maken met de indrukwekkende geschiedenis van Sluis. En er is natuurlijk de Belforttoren met een schitterend uitzicht over Sluis, zijn vestingwerken en omringende landschap.

Het Belfort wordt jaarlijks druk bezocht. Tot voor kort werd de openstelling verzorgd door de VVV Sluis. De VVV heeft recent opgehouden te bestaan. We zijn nu op zoek naar vrijwilligers waarmee – als de coronamaatregelen het toelaten - het Belfort weer opengesteld kan worden voor bezoekers. 

Wie zoeken we?

Museum het Belfort is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers met interesse voor het Belfort en de geschiedenis van Sluis. Als vrijwilliger draagt u bij aan de publieksopenstelling van het gebouw in een welkome en veilige sfeer. Het ontvangen van bezoekers, verstrekken van informatie over het Belfort en Sluis, het coördineren van rondleidingen en verzorgen van de administratie zijn enkele voorbeelden van werkzaamheden die hierbij komen kijken. Verder kunt u denken aan toezicht op het gebouw en de apparatuur en assistentie bij tentoonstellingen en andere publieksactiviteiten. 

Aanmelden?

Heeft u interesse om als vrijwillige gastheer of gastvrouw in het Belfort aan de slag te gaan? Voor meer informatie en aanmelding kunt u terecht bij de heer Arco Willeboordse via tel. 06-21127415 of e-mail awilleboordse@gemeentesluis.nl.