Voucher van 90 euro voor warmtescan van uw woning

Wilt u graag uw woning verduurzamen? Maar weet u niet hoe? Dan is het laten uitvoeren van een warmtescan een goede eerste stap! Een warmtescan geeft inzicht in de ‘warmtelekken’ van uw woning. Met dit inzicht kunt u gericht uw woning gaan verduurzamen.

De gemeente Sluis helpt u graag en stelt een voucher ter waarde van 90 euro beschikbaar. U kunt deze voucher tot en met vrijdag 5 november 2021 aanvragen bij Duurzaam Bouwloket, het energieloket van de gemeente Sluis.

Warmtescan

Een warmtescan of warmtefoto brengt in beeld op welke plekken warmte uit uw woning lekt. Dit kan bijvoorbeeld bij kozijnen zijn, of bij de rand van het dak. Ook als de muren niet goed geïsoleerd zijn, of als dubbelglas lek is, is dit zichtbaar op het warmtebeeld. Zo kunt u gericht maatregelen treffen om uw woning energiezuiniger te maken. Het dichten van een kier kan al flink in de stookkosten schelen! Bij de scan krijgt u ook een advies met oplossingen. De warmtescan wordt van buitenaf gemaakt, u hoeft er dus niet voor thuis te blijven.

Voucher aanvragen

De voucher ter waarde van 90 euro die u kunt aanvragen voor het laten uitvoeren van een warmtescan, maakt onderdeel uit van de subsidieregeling RRE (Regeling Reductie Energie). U kunt de voucher aanvragen via www.duurzaambouwloket.nl. Dit kan tot en met vrijdag 5 november a.s., zolang de voorraad strekt. Op de website vindt u ook meer informatie en antwoorden op de meest gestelde vragen en hoe Duurzaam Bouwloket u kan helpen bij overige duurzaamheidsmaatregelen.