Verantwoord inzamelen PMD-afval

Afval wordt zoveel mogelijk gescheiden ingezameld zodat het op de juiste manier hergebruikt wordt.
Voor het inzamelen van plastic verpakkingsafval, metalen verpakkingen en drankenkartons (PMD-afval) zijn bijvoorbeeld speciale containers beschikbaar.
De laatste tijd constateren we dat steeds meer zakken met plastic afval bij de PMD-containers worden geplaatst en dat is niet wenselijk.

Het PMD-afval mag los of in kleine plastic zakken (bijvoorbeeld pedaalemmerzakken) in de containers gedeponeerd worden.
Grote plastic zakken passen niet altijd door de inwerpopeningen van de containers.
Door het gebruik van kleine plastic zakken kan er meer PMD-afval in de containers en zitten de containers minder snel vol.
De PMD-containers in de gemeente Sluis worden, afhankelijk van de locatie, twee of drie keer per week geleegd.
Wanneer de PMD-containers vol zijn of de zakken met PMD-afval niet door de inwerpopeningen kunnen, vragen wij u de zakken mee terug naar huis nemen en niet op de grond bij de containers te leggen.

Het PMD-afval wordt eens in de vier weken ook huis-aan-huis ingezameld.
U kunt hiervoor de speciale zakken van Plastic Heroes gebruiken.
Deze kunt u bestellen bij de Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD).
De inzameldagen vindt u op de gemeentelijke afvalkalender en op de digitale afvalkalender op www.zrd.nl.
Ook kunt u zakken met PMD-afval naar de milieustraat in Oostburg brengen.