Vanaf 1 maart 2020: kentekenparkeren in de gemeente Sluis

Vanaf 1 maart 2020 voert de gemeente Sluis kentekenparkeren in voor de kernen Sluis en Cadzand-Bad en langs de kust.
Op 6 januari 2020 is het belparkeren ingevoerd voor parkeren op straat in Sluis en Cadzand-Bad.
Vanaf 1 maart 2020 is belparkeren ook mogelijk op de overige gemeentelijke parkeerterreinen in Sluis en langs de kust.

Kentekenparkeren

Bij kentekenparkeren voert u bij de parkeerautomaat het kenteken van uw voertuig in.
Vervolgens betaalt u met contant geld, contactloos of een pinpas voor de gewenste parkeertijd en is verdere actie overbodig.
U hoeft het parkeerticket niet meer achter uw voorruit te leggen.

Belparkeren

Bij belparkeren betaalt u achteraf én per minuut de parkeerkosten van het door u geparkeerde voertuig.
Dit is mogelijk door het aan- en afmelden van uw parkeeractie via een app op uw mobiele telefoon of door een SMS te versturen.
U geeft hierbij het zonenummer door dat u kunt vinden op de parkeerautomaat.
De parkeerkosten worden achteraf in rekening gebracht via automatische incasso of creditcard.

Voordat u gebruik kunt maken van belparkeren, dient u zich eenmalig aan te melden bij één van de aanbieders.
De gemeente Sluis heeft zich aangesloten bij Servicehuis Parkeer- en Verblijfsrechten (SHPV) waardoor u als gebruiker een ruime keuze hebt uit belparkeren apps.
Dit zijn zowel Nederlandse, Belgische als Duitse apps.
Onder het kopje ‘Parkeren’ kunt u zien welke apps voor belparkeren gebruikt kunnen worden.

Vragen of meer informatie

Onder het kopje ‘Parkeren’ vindt u meer informatie en een aantal veelgestelde vragen.
U kunt ook contact met ons opnemen via info@gemeentesluis.nl of 140117.