Vanaf 1 juli 2021 publiceren wij alle bekendmakingen, meldingen en kennisgevingen in ons digitale Gemeenteblad

U leest wekelijks alle officiële publicaties (ook wel bekendmakingen genoemd) in het Zeeuwsch Vlaams Advertentieblad (ZVA). Vanaf 1 juli 2021 geldt de Wet elektronische publicaties (Wep) en is de gemeente Sluis, net als andere overheden, verplicht om deze bekendmakingen digitaal te publiceren. Daardoor vindt u alle bekendmakingen van de gemeente Sluis terug via de website van de Overheid.

Hoe vindt u informatie van de gemeente Sluis op www.officielebekendmakingen.nl?

• U gaat naar de website www.officielebekendmakingen.nl.
  • U klikt bovenaan aan de linkse kant op ‘Uitgebreid zoeken’.
  • U klikt links onder het kopje ‘Uitgebreid zoeken’ op ‘> Officiële bekendmakingen’.
  • In het midden onder ‘Documentsoort en gedetailleerde gegevens’ vinkt u ‘Gemeenteblad’ aan.
  • U vult rechts onder het kopje ‘Publicerende organisatie(s)’ in: Sluis. En daarna klikt u gemeente Sluis aan.
  • Vervolgens klikt u rechts onderin op de oranje knop ‘Start zoekopdracht’.

Nu ziet u alle bekendmakingen, meldingen en kennisgevingen van de gemeente Sluis over (aangevraagde) vergunningen. De nieuwste staat bovenaan.

Waarom bekendmakingen digitaal?

De Wet elektronische publicaties heeft als doel om burgers digitaal volledig te informeren over besluiten die invloed hebben op hun leefomgeving. Door bekendmakingen digitaal te publiceren, zijn alle officiële publicaties van de overheid eenvoudig en 24 uur per dag toegankelijk via internet. U kunt zoeken in het archief van eerdere bekendmakingen en publicaties. Daarnaast zijn via de website van de Overheid ook al onze verordeningen en vanaf 1 juli 2021 ook nieuwe en gewijzigde beleidsregels te vinden.

Hoe kun u de bekendmakingen ontvangen?

U kunt op verschillende manieren op de hoogte blijven van de bekendmakingen van de gemeente Sluis:

• Via de ‘over uw buurt’-app.
    In deze app ziet u berichten over uw buurt op een kaart. Dit kunnen vergunningen, verkeersbesluiten, regelingen of bekendmakingen zijn.
  • Via de website van officiële bekendmakingen.
    U kunt een account maken, zodat u wekelijks de bekendmakingen per e-mail ontvangt. U kunt zelf aangeven welke bekendmakingen u wilt ontvangen.

Zeeuwsch Vlaams Advertentieblad (ZVA)

De gemeente Sluis blijft de nieuwste bekendmakingen, meldingen en kennisgevingen ook in het ZVA plaatsen. Deze informatie in het ZVA is een extra service en geen officiële bron voor bekendmakingen. U kunt hier dan ook geen rechten aan ontlenen. De datum van publicatie in het Gemeenteblad is leidend en niet de datum van publicatie in het ZVA.

Vragen?

Heeft u vragen? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentesluis.nl of bel naar 140117.