Toerisme in de gemeente Sluis 2019/2020

Toerisme is van groot belang voor gemeente Sluis. De brede zandstranden, natuurlijke duinen, authentieke trekken vele toeristen naar de regio. Het is dan ook wenselijk om inzicht te hebben in de omvang en de economische betekenis van toerisme. 2020 is een uniek jaar. De coronacrisis heeft wereldwijd toegeslagen.

Maatregelen om de gezondheid te beschermen, hebben grote economische gevolgen. Zo ook in toerisme en de vrijetijdseconomie. Om in dit uitzonderlijke jaar een rapportage samen te stellen met alleen reguliere cijfers, doet geen recht aan de informatiebehoefte van gemeente en sector. Om deze reden heeft HZ Kenniscentrum Kusttoerisme een leaflet samengesteld waarin niet enkel inzicht wordt geboden in de omvang van verblijfstoerisme en de economische spin-off daarvan in 2019, maar waar ook de ontwikkeling van het verblijfstoerisme 2020 en informatie over waardevol toerisme aan bod komt.

Leaflet cijfers toerisme gemeente Sluis (PDF)