Tentoonstelling ‘De Tweede Wereldoorlog in 50 foto’s’ in Groede Podium

Van 8 tot en met 27 september 2020 is de tentoonstelling ‘De Tweede Wereldoorlog in 50 foto’s’ (Zeeuwse Canon) te zien in Groede Podium. De tentoonstelling wordt georganiseerd in het kader van 75 jaar vrijheid en is te zien op de bovenverdieping van restaurant het Hoofdkwartier.

De pop-up tentoonstelling met regionale foto’s van de provincie Zeeland is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar bestaat vooral uit foto’s die hun zeggingskracht ontlenen aan indringende verhalen die erachter schuil gaan. De foto’s zijn afkomstig uit verschillende beeldbanken en privécollecties. De selectie is gemaakt door een speciale projectgroep onder voorzitterschap van de Commissaris van de Koning Han Polman.

De tentoonstelling was deze zomer te zien in de Zeeuwse Bibliotheek en is onderdeel van het Four Freedoms programma, gemaakt op initiatief van het NIOD instituut voor oorlogs-, holocaust- en genocidestudies en wordt financieel ondersteund door Provincie Zeeland en Europe Direct.