Programma Open Monumentendag gemeente Sluis 202

Komend weekend zaterdag 11 en zondag 12 september is het Open Monumentendag.

Komend weekend zaterdag 11 en zondag 12 september is het Open Monumentendag. In de gemeente Sluis zijn meer dan dertig monumentale panden te bezichtigen. Tijdens het weekend zijn er diverse activiteiten. Zo verzorgt het Gidsenteam Zeeuws-Vlaanderen vier begeleide wandelingen. En er zijn wandel-, fiets- en autoroutes te volgen.

Wethouder Peter Ploegaert: “Onze gemeente heeft mooie monumenten die belangrijk zijn voor de uitstraling. De monumenten tonen de lokale geschiedenis en identiteit maar beperken zich niet enkel tot gebouwen. Ook musea en groene monumenten maken daar deel van uit. Open Monumentendag biedt een goede gelegenheid om ons erfgoed extra onder de aandacht te brengen.” 

Deelnemende monumenten

Alle deelnemende monumenten zijn te vinden op de websites van Open Monumentendag (openmonumentendag.nl) en We Zien Je Hier Graag (wezienjehiergraag.nl). Op deze websites staan omschrijvingen, historie, foto’s, activiteiten en adresgegevens van alle deelnemende monumenten. Met de Google Maps routes kunt u gemakkelijk een route langs de locaties plannen. Er zijn verschillende routes, zoals langs kerken, molens of een volledig parcours. Deze routes kunt u vinden via de button ‘Plan je bezoek’ op de website van Open Monumentendag. 

Begeleide wandelingen 

Het Gidsenteam Zeeuws-Vlaanderen organiseert op 11 september om 13.30 uur wandelingen in Aardenburg (verzamelpunt Markt) en Groede (verzamelpunt Nederlands-Hervormde kerk). Op zondag 12 september zijn er ook om 13.30 uur wandelingen in IJzendijke (verzamelpunt Markt) en Cadzand-Dorp (verzamelpunt Nederlands-Hervormde kerk). Inschrijven is niet nodig en deelname is volledig gratis. De wandelingen duren ongeveer anderhalf uur. Kijk voor meer informatie en alle monumenten op openmonumentendag.nl en wezienjehiergraag.nl.