PERSBERICHT - Vrijwilligers en collegeleden verrassen mantelzorgers tijdens Dag van de Mantelzorg

Zaterdag 10 november is de nationale Dag van de Mantelzorg.
Deze dag wordt georganiseerd omdat er veel mensen zijn die dagelijks de zorg voor een chronisch zieke, een dementerende of iemand met een handicap op zich nemen vanuit hun persoonlijke relatie met de zorgbehoevende.
De gemeente Sluis zet vrijdag 9 november 550 mantelzorgers in het zonnetje.
Veertig vrijwilligers, burgemeester Marga Vermue en de wethouders Peter Ploegaert en Chris van de Vijver gaan deze dag op pad om mantelzorgers te verrassen.

Attentie De mantelzorgers, die hiervoor zijn aangemeld, ontvangen a.s. vrijdag een attentie en een informatiepakket.
Dit als uiting van dank en waardering voor hun vrijwillige en onmisbare inzet en zorg voor een ander.
Om 08.30 uur verzamelen alle vrijwilligers zich in de kantine onder het Porthos gebouw.
Hier krijgen zij de laatste instructies en worden de attenties en informatiepakketten verdeeld.
Rond 09.00 uur geeft wethouder Peter Ploegaert het startsein en gaat iedereen op pad om de attenties te bezorgen.

Mantelzorgondersteuning

Mantelzorgers kunnen bij de gemeente Sluis terecht voor ondersteuning en begeleiding.
Ook organiseert de gemeente regelmatig gespreksmiddagen en bijeenkomsten, speciaal voor mantelzorgers.
Voor meer informatie kunnen mantelzorgers contact opnemen met Jessica van As, sociaal makelaar, via tel. 140117 of jvanas@gemeentesluis.nl.