PERSBERICHT - Sluiting drugspanden Sluis, Oostburg en Sint Kruis

Op maandag 21 december 2020 heeft burgemeester Vermue drugspanden aan de Zuiderbruggeweg te Sluis, de Mr. J.E. Risseeuwstraat en de Expeditieweg te Oostburg en de Sint Pietersdijk te Sint Kruis gesloten.

Dit nadat daar verschillende hoeveelheden soft- en/of harddrugs, middelen om hennep te kweken en een zogenaamd drugslab zijn aangetroffen. De adressen zijn voor drie tot zes maanden gesloten.

Damoclesbeleid

Het besluit van de burgemeester is genomen op grond van het zogenaamde Damoclesbeleid. De aanwezigheid van de handelshoeveelheid drugs zorgt voor overlast en maakt de buurt onveilig. De maatregel moet bijdragen aan de vermindering van drugscriminaliteit en daarmee aan de vergroting van de veiligheid en leefbaarheid in de samenleving.