PERSBERICHT - Blauwe Vlag voor zes stranden en een jachthaven in gemeente Sluis

Nederland 181 Blauwe Vlaggen toegekend, voor 124 jachthavens en 57 stranden.
Zes stranden in de gemeente Sluis ontvingen voor de 15e keer op rij dit keurmerk voor een schoon, veilig en toegankelijk strand.
e jachthaven van Cadzand-Bad mocht het Blauwe Vlag keurmerk voor de tweede keer ontvangen.

De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn.
In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid.
De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.

Internationaal herkenningssymbool

Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens.
Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens.
De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieuorganisatie.

Locaties Blauwe Vlag De West Zeeuws-Vlaamse locaties waar de Blauwe Vlaggen in 2019 weer wapperen zijn:

• ’t Zwin (bij strandpaviljoen De Zeemeeuw)
  • Cadzand-Bad (bij de jachthaven)
  • Cadzand-Bad (bij strandpaviljoen Caricole)
  • Nieuwvliet-Bad (bij strandpaviljoen De Strandganger)
  • Groede (bij strandpaviljoen PUUR)
  • Breskens (bij strandpaviljoen Beachhouse 25)
  • Breskens (bij strandpaviljoen ’t Halve Maentje)