PERSBERICHT - Blauwe Vlag voor zes stranden en een jachthaven in gemeente Sluis

De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft in Nederland 182 Blauwe Vlaggen toegekend, voor 128 jachthavens en 54 stranden.
Zes stranden in de gemeente Sluis mogen voor de 16e keer op rij dit keurmerk voeren voor een schoon, veilig en toegankelijk strand.
De jachthaven van Cadzand-Bad mag het Blauwe Vlag keurmerk voor het derde jaar op rij voeren.

Dit jaar vond er door de COVID-19 pandemie geen officiële uitreiking plaats maar we zijn trots dat we het Blauwe Vlag keurmerk weer mogen voeren aan onze kust.
Zonder de inspanningen van de strandpaviljoens, het serviceteam, Dethon en strandexploitatie Michielsen zou het niet lukken om de kwaliteit van de stranden zo hoog te houden.

De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn.
In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid.
De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.

Internationaal herkenningssymbool
Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens.
Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens.
De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieuorganisatie.

Locaties Blauwe Vlag
De West Zeeuws-Vlaamse locaties waar de Blauwe Vlaggen in 2020 weer wapperen zijn:

• ’t Zwin (bij strandpaviljoen De Zeemeeuw)
  • Cadzand-Bad (bij de jachthaven)
  • Cadzand-Bad (bij strandpaviljoen Caricole)
  • Nieuwvliet-Bad (bij strandpaviljoen De Strandganger)
  • Groede (bij strandpaviljoen PUUR)
  • Breskens (bij strandpaviljoen Beachhouse 25)
  • Breskens (bij strandpaviljoen ’t Halve Maentje)

Vermijd drukte en geef elkaar ruimte
We zien je deze zomer graag op onze stranden maar geef elkaar ruimte, vermijd drukte en houd 1,5 meter afstand.
Onze stranden zijn breed genoeg, bezoek bij drukte daarom eens een ander (minder druk) strand en maak gebruik van één van de andere duinovergangen.