PERSBERICHT - 75 jaar Verenigde Naties. Ook de gemeente Sluis viert mee

De Verenigde Naties (VN) bestaan dit jaar 75 jaar. Een groot aantal gebouwen en objecten in Nederland is van maandag 19 tot zaterdag 24 oktober aanstaande VN blauw verlicht ter ere van het 75-jarig bestaan, een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor de Verenigde Naties (NVVN). Ook de gemeente Sluis vraagt aandacht voor het 75-jarig jubileum van de VN.

In Aardenburg wordt de Kaaipoort deze week VN blauw verlicht en de VN-vlag wordt gehesen bij het gemeentehuis in Oostburg. Op zondag 25 oktober 2020 verzorgt onze stadsbeiaardier Piet Hamelink een gelegenheidsconcert op het carillon van het Belfort in Sluis. De stadsbeiaardier brengt een internationaal repertoire ten gehore met muziek van Bach (Duitsland), Scott Joplin (Verenigde Staten), Liszt (Hongarije), Scarlatti (Italië) en vele anderen. En met - in lijn met de doelstelling van de VN - als passend slot "Peace through law" (Mr. Andrew Carnegies Peace March) van Jan J.H. Van Rosmalen (1886-1963).