PERSBERICHT - Cadzand startplaats van rit naar Knokke-Heist Baloise Ladies Tour

De gemeente Sluis wordt voor de tweede keer de startplaats van een rit in de Baloise Ladies Tour. Twee jaar geleden vertrok de zaterdagrit naar Watervliet op de Groote Markt in Sluis.

Vorig jaar ging de wedstrijd omwille van corona niet door maar op zaterdag 10 juli 2021 participeert Sluis opnieuw als startplaats en deze keer zal het peloton op gang worden geschoten in de badplaats Cadzand. De rensters rijden in deze grensoverschrijdende rit eerst een lus in Zeeland om nadien de grens over te steken en te finishen in Knokke-Heist.

Burgemeester Marga Vermue: ‘Ik ben blij dat we voor de tweede keer startplaats mogen zijn in de Baloise Ladies Tour. We zien de komst van deze wedstrijd als een sportieve, toeristische en economische impuls. Vorig jaar ging de Baloise Ladies Tour door de coronacrisis helaas niet door. Ik hoop dat we dit jaar op een veilige manier weer de top van het vrouwenwielrennen in onze gemeente kunnen verwelkomen!’ 

“We bewaren alleen maar goede herinneringen aan onze eerdere passage als startplaats in Sluis. We zijn bovendien ontzettend blij dat de rensters opnieuw een traject door Zeeland kunnen fietsen. Deze streek ademt fietsen en een topwielerevenement als de Baloise Ladies Tour sluit daar mooi bij aan. Het speciale aan deze rit is alvast dat het traject loopt van een Nederlandse naar een Belgische badplaats, dit te midden het hoogseizoen wat de belevening alleen maar intenser kan maken” aldus organisator Geert Stevens.

Van donderdag 8 tot en met zondag 11 juli 2021 wordt de zevende editie van de Baloise Ladies Tour (voorheen BeNe Ladies Tour) gereden. Het wordt uitkijken naar de opvolgster van de Duitse Lisa Klein. Deze internationale wedstrijd voor vrouwen met het 2.1 UCI-statuut op de kalender, verwelkomt ieder jaar de wereldtop in het vrouwenwielrennen. Jolien D’hoore en Marianne Vos wonnen de wedstrijd ieder tweemaal. Vorig jaar stonden er dertig nationaliteiten aan de start.

Het volledige rittenschema

Donderdag 8 juli 2021: proloog in Utrecht
Vrijdag 9 juli 2021: rit in lijn Eeklo-Eeklo
Zaterdag 10 juli 2021: voormiddagrit Cadzand-Knokke Heist en individuele tijdrit in KnokkeHeist
Zondag 11 juli 2021: finalerit in lijn Zulte-Zulte