PREVIEW Herbeleef de gouden tijden van de Zwinstreek

Deze zomer brengen een nieuwe grensoverschrijdende fietsroute met innovatieve VR-kijkers en een hoogtechnologische tentoonstelling in het Zwin Natuur Park de fascinerende wereld van de Verdwenen Zwingeul en haar middeleeuwse Zwinhavens terug tot leven.

Sluis, Sint-Anna-ter Muiden, Hoeke, Monnikenrede, Damme en Brugge waren ooit dé tophavens van Europa. Maar de Zwingeul verzandde en de havens verdwenen. Het unieke project ‘Verdwenen Zwinhavens’ en de vele verhalen komen via ultramoderne VR-technologie opnieuw tot leven vanaf 3 juli 2021!

Bekijk hier de preview en krijg alvast een impressie van dit unieke project!

De tentoonstelling in het Zwin Natuurpark is vanaf 3 juli t/m 7 november 2021 te bezoeken en is coronaproof ingericht. De thematische fietsroute kan tevens vanaf 3 juli verkend worden en blijft in stand tot 2023. De fietsroute is in totaal 60 km lang, maar kan ook in kortere lussen afgelegd worden. U kunt de fietsroute starten vanaf Het Zwin Natuur Park, Sluis, Damme of Brugge. Een gratis fietskaart geeft tegen de zomer meer duiding. 

Het project Verdwenen Zwinhavens is een internationaal project tussen Zeeland en Vlaanderen. Het is een samenwerking tussen Westtoer, Universiteit Gent, Het Zwin Natuur Park en de partners Stad Brugge, gemeente Knokke-Heist, Stad Damme, gemeente Sluis, Provincie Zeeland, Natuur en Bos, de Haven van Zeebrugge, baggerbedrijf DEME en de Nationale Loterij. 

Wethouder Ploegaert: “We zijn trots om partner te mogen zijn in het project Verdwenen Zwinhavens omdat het ons bruisende en gezamenlijk verleden weer zichtbaar en beleefbaar maakt in het heden, voor onze inwoners en toeristen.”

Meer informatie over het project is te vinden via www.verdwenen-zwinhavens.be.