Overig nieuws

 • Creatieve, dienstverlenende ondernemer voor het Belfort gezocht!

  15 september 2021

  In het Belfort is veel te beleven, voor jong en oud. Er is de mooie raadszaal met exposities, een fraaie burgemeesterskamer, een quizkamer en er is een speurtocht uitgezet. In het museum kun je op een interactieve manier kennis maken met de indrukwekkende geschiedenis van Sluis. En er is natuurlijk de Belforttoren met een schitterend uitzicht over Sluis, zijn vestingwerken en omringende landschap.

 • Tuinafval: wat hoort in de GFT-container en wat is grof tuinafval?

  Het is begin september. Uw tuin gaat stilaan in herfstmodus en u krijgt wellicht meer tuinafval.

 • Ondernemers opgelet!

  Staat duurzaamheid bij uw bedrijf hoog in het vaandel? Denkt u lokaal? Zet u zich in voor gelijke kansen? Voorkomt u voedselverspilling? Stimuleert u een gezonde leefstijl bij uw werknemers? Geeft u op een andere manier invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen?

 • Week tegen Eenzaamheid

  Kom erbij! In de Week tegen Eenzaamheid staat ontmoeting en verbinding centraal. De Week tegen Eenzaamheid 2021 is van 30 september t/m 7 oktober.

 • Geef geuroverlast geen kans

  Door de zomerse temperaturen kunt u last krijgen van stank of ongedierte in uw grijze of groene container. Wat kunt u doen tegen geuroverlast of een madenplaag in uw container? Hieronder een aantal tips om dit te voorkomen.

 • Regels container buiten zetten

  Tweede woning? Vaak weg van huis? Pand in de verhuur? Denk aan uw buur! Het is niet toegestaan uw containers te lang op straat te laten staan. Daarom zetten we voor u nog eens de regels op een rijtje.

 • Gratis voucher t.w.v. 90 euro voor verduurzaming woning

  Bent u woningeigenaar in de gemeente Sluis? Dan kunt u tijdelijk een gratis voucher ter waarde van 90 euro aanvragen.

 • Toeristische verhuur gemeente Sluis

  Op 21 juli 2021 is de inspraakprocedure voor het “Ontwerpkader toeristische verhuur 2022” en de “ontwerp Huisvestingsverordening 2022” officieel bekend gemaakt. Voordat de gemeenteraad een definitief besluit neemt, kan iedereen een reactie geven op het voorgenomen beleid.

 • Reiniging, restauratie en conservering kunstwerk ‘Wachters aan de Schelde’ in Breskens

  Aan de Kaai in Breskens staat sinds dertig jaar het kunstwerk ‘Wachters aan de Schelde’ van Omer Gielliet. Het kunstwerk bevindt zich in een matige tot slechte conditie. Daarom heeft de gemeente Sluis, eigenaar van het kunstwerk, het initiatief genomen om het kunstwerk te laten reinigen, restaureren en conserveren.

 • DELTA legt glasvezel aan in Breskens

  De Zeeuwse Telecomprovider DELTA legt dit jaar op maar liefst acht plaatsen in Zeeland glasvezel aan. Onlangs is het bedrijf gestart met de aanleg van glasvezel in Breskens, en de werkzaamheden zijn daar nu in volle gang. Ook in Hulst, Kapelle, Kruiningen en Zierikzee is de schop inmiddels in de grond gegaan.

 • Nieuw model Nederlandse identiteitskaart per 2 augustus 2021

  Op 2 augustus 2021 wordt het nieuwe model van de Nederlandse identiteitskaart geïntroduceerd. Dit nieuw vormgegeven model voldoet aan de eisen van de Europese verordening 2019/1157 en aan de toezeggingen aan de Tweede Kamer.

 • Creatieve, dienstverlenende ondernemer voor het Belfort gezocht!

  In het Belfort is veel te beleven, voor jong en oud. Er is de mooie raadszaal met exposities, een fraaie burgemeesterskamer, een quizkamer en er is een speurtocht uitgezet. In het museum kunt u op een interactieve manier kennis maken met de indrukwekkende
  geschiedenis van Sluis. En er is natuurlijk de Belforttoren met een schitterend uitzicht over Sluis, zijn vestingwerken en omringende landschap.

 • Hulp bij verduurzaming van uw huis

  Voor woningeigenaren is het vaak lastig om te bepalen hoe zij hun woning het slimst kunnen verduurzamen. Welke mogelijkheden zijn er? In welke volgorde en door welke partijen kunnen de maatregelen het beste uitgevoerd worden? Welke kosten komen er bij kijken en welke subsidies zijn er? Energiek Zeeland en Duurzaam Bouwloket helpen!

 • Welke Zeeuws-Vlaamse ondernemer scoort het best op maatschappelijk verantwoord ondernemen?

  Ondernemers in Zeeuws-Vlaanderen kunnen zich kandidaat stellen voor de tweede editie van de MVOprijs.

 • Parkeren op de Markt in IJzendijke op zaterdag

  Parkeert u uw auto regelmatig op de Markt in IJzendijke? Dat kan! Maar staat uw auto er nog op zaterdagochtend na 06.00 uur, dan is dat niet toegestaan. Dit zorgt voor overlast voor de marktkooplieden waardoor de weekmarkt niet opgebouwd kan worden.

 • Vanaf 1 juli 2021 publiceren wij alle bekendmakingen, meldingen en kennisgevingen in ons digitale Gemeenteblad

  U leest wekelijks alle officiële publicaties (ook wel bekendmakingen genoemd) in het Zeeuwsch Vlaams Advertentieblad (ZVA). Vanaf 1 juli 2021 geldt de Wet elektronische publicaties (Wep) en is de gemeente Sluis, net als andere overheden, verplicht om deze bekendmakingen digitaal te publiceren. Daardoor vindt u alle bekendmakingen van de gemeente Sluis terug via de website van de Overheid.

 • Nieuwe opstelling weekmarkt Oostburg

  Vanaf woensdag 23 juni 2021 krijgt de weekmarkt in Oostburg een iets andere indeling. De meeste marktkramen blijven staan op de oude vertrouwde locatie, maar enkele marktkooplieden verplaatsen van het Ledelplein naar de Markt en andersom. Om te voorkomen dat u moet zoeken, ziet u op onderstaande plattegrond waar u de kramen kunt vinden.

 • Cultureel Erfgoed West-Zeeuws-Vlaanderen

  Waarschijnlijk heeft u al iets gezien over de nieuwe samenwerking tussen de twaalf musea van de gemeente Sluis. Een advertentie in de Badkoerier, de achterkant van de nieuwe fietskaart en sinds kort de grote borden aan de Dick Bruna verdwaalpalen op het strand!

 • De gemeente Sluis is op zoek naar vrijwillige begeleiders voor statushouders

  Statushouders zijn vluchtelingen met een verblijfsvergunning die zich vestigen in Nederland. Zo ook in de gemeente Sluis. In de eerste periode, minstens 6 maanden tot 1,5 jaar, worden ze ondersteund door een vrijwilliger. Deze vrijwilliger maakt hen wegwijs in hun nieuwe land en omgeving. Bijvoorbeeld door hen kennis te laten maken met het winkelaanbod, de school voor de kinderen, de inburgering, aanmelden bij de huisarts, verenigingen, hulp bieden bij brieven en post die zij ontvangen.

 • Subsidie voor projecten uit tweede ronde Regio Deal Zeeuws-Vlaanderen

  Vanuit de Regio Deal Zeeuws-Vlaanderen ‘Zeeuwen zelf aan zet’ wordt 20 miljoen euro geïnvesteerd in projecten die bijdragen aan een leefbaar, zelfredzaam en toekomstbestendig Zeeuws-Vlaanderen, waar de inwoners trots op zijn. Het college van Burgemeester en Wethouders van Terneuzen heeft in de tweede ronde zes projecten goedgekeurd. De initiatiefnemers ontvangen binnenkort het eerste deel van hun subsidie en kunnen aan de slag met de uitvoering.

 • Overvolle PMD containers

  Sinds begin 2021 zamelen we in de gemeente Sluis plastic verpakkingsafval, metalen verpakkingen en drankenkartons (PMD-afval) eens in de twee weken huis-aan-huis in. Ook zijn op een aantal locaties in de gemeente PMD-verzamelcontainers beschikbaar. Het gescheiden inzamelen van het PMD-afval verloopt erg succesvol. U biedt tweemaal zoveel PMD-afval ter inzameling aan dan in de voorgaande jaren. Daar zijn we u zeer dankbaar voor!

 • Bekendmaking Tijdelijke beleidsregels TONK 2021

  Burgemeester en wethouders van Sluis maken bekend dat zij in hun vergadering van 2 maart 2021 “de tijdelijke beleidsregels TONK gemeente Sluis” hebben vastgesteld. Op basis van deze regels kunnen inwoners, die problemen hebben met het betalen van hun woonlasten, in aanmerking komen voor een gemeentelijke bijdrage.

 • Vanaf 15 maart 2021: betaald parkeren aan de kust

  Vanaf maandag 15 maart 2021 geldt het betaald parkeren langs de kuststrook en moeten automobilisten op de (gemeentelijke) parkeerterreinen weer betalen. Het betaald parkeren duurt tot en met 15 november 2021.

 • Maak een wandeling met de burgemeester of wethouder

  Hoe gaat het met u? Door de coronamaatregelen zien we elkaar maar weinig. En als we elkaar zien, is het vaak digitaal. We missen het persoonlijk contact met onze inwoners. Daarom willen we graag een wandeling met u maken. Doet u mee?

 • Chatfunctie Veilig Thuis

  Ook in 2021 kunnen slachtoffers van huiselijk geweld of kindermishandeling hulp krijgen. Dat kan op verschillende manieren.

 • Toerisme in de gemeente Sluis 2019/2020

  Toerisme is van groot belang voor gemeente Sluis. De brede zandstranden, natuurlijke duinen, authentieke trekken vele toeristen naar de regio. Het is dan ook wenselijk om inzicht te hebben in de omvang en de economische betekenis van toerisme. 2020 is een uniek jaar. De coronacrisis heeft wereldwijd toegeslagen.

 • Beperking van verstrekking van persoonsgegevens uit de basisregistratie personen (BRP)