Overhandiging boek ‘Oostburg 1604-1648: van de verovering tot de Vrede van Munster’

Burgemeester Marga Vermue heeft het boek ‘Oostburg 1604-1648: van de verovering tot de Vrede van Munster’ in ontvangst genomen. Het boek is geschreven door Geert Stroo en André Bauwens en is het eerste resultaat van het project ‘Bronnenpublicaties West-Zeeuws-Vlaanderen’ en neemt u mee in de interessante geschiedenis van onze streek in de eerste helft van de 17e eeuw.

Het project is een samenwerking tussen het archief van de gemeente Sluis en de Heemkundige Kring West-Zeeuws-Vlaanderen.

Over het project

In 2019 brachten de Heemkundige Kring West-Zeeuws-Vlaanderen en het archief van de gemeente Sluis het herdenkingsboek ‘De ketens verbroken’ uit ter herdenking van de 75-jarige bevrijding van onze streek. Deze succesvolle samenwerking heeft tot een nieuw project geleid: ‘Bronnenpublicaties West-Zeeuws-Vlaanderen’. Dit project bestaat uit het omzetten van Middelnederlandse handschriften in hedendaags schrift. De focus ligt op de zeventiende eeuw, een historisch rijke periode waarin onze streek deel werd van het Nederland zoals we dat nu kennen. Het eerste boek is tot stand gekomen met dank aan verschillende vrijwilligers. U kunt het boek bestellen via bauwensar@zeelandnet.nl of 0117-492503.

Prijsvraag

Doe mee en maak kans op een exemplaar van het boek ‘Oostburg 1604-1648: van de verovering tot de Vrede van Munster’. Weet u het antwoord op de vraag: Welke polder rond Oostburg is als enige tijdens de Tachtjarige Oorlog niet onder water gezet? Mail uw antwoord dan voor 15 februari 2021 naar archief@gemeentesluis.nl. Onder alle inzendingen met het juiste antwoord, verloten wij één boek.