Museumfilm ‘Van jou is er maar één’

Op woensdagavond 7 april 2021 is de museumfilm ‘Van jou is er maar één’ digitaal in première gegaan in het Ledeltheater in Oostburg. De museumfilm neemt u op eigentijdse wijze mee door de geschiedenis van West Zeeuws-Vlaanderen. Aan de hand van verschillende musea nemen de personages oom Ben, Rosalie en Frank u mee op ontdekkingsreis door de historie van de regio.

De museumfilm is gemaakt door RTV Scheldemond in opdracht van gemeente Sluis. De komende periode is de première terug te kijken via het TV kanaal van RTV Scheldemond op kanaal 111 van provider Delta. Indien u niet bij Delta bent aangesloten, is het ook mogelijk de première terug te kijken via het Youtube-kanaal van RTV Scheldemond.

De museumfilm is beschikbaar gesteld aan de musea in West Zeeuws-Vlaanderen. Daarnaast wordt de film ingezet in samenwerking met de Stichting Cultuureducatie Zeeuws-Vlaanderen. Zo willen we de geschiedenis van onze streek onder onze jonge inwoners onder de aandacht brengen en hen enthousiasmeren om de musea in West Zeeuws-Vlaanderen te bezoeken.