Koningsdag krijgt andere vorm

Naar aanleiding van de genomen maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, krijgt Koningsdag 2020 een andere vorm.
Er vinden geen oranjeactiviteiten plaats op 27 april 2020 in de gemeente Sluis; het wordt een Koningsdag thuis.

De Koninklijke Bond van Oranje Verenigingen (KBOV) wil de mensen thuis nationaal met elkaar verbinden en heeft een programma voor een Koningsdag thuis opgesteld.
Het programma varieert van klokgelui tot een nationale aubade vanuit deuropeningen en balkons met als afsluiting een Nationale Toost op de gezondheid van iedereen vanuit huis.

Wij roepen u op om tijdens Koningsdag de vlag uit te hangen.
Daarnaast zal van 09.45 tot 10.00 uur klokgelui te horen zijn vanaf het Belfort in Sluis gevolgd door het Wilhelmus.
Aansluitend zal stadsbeiaardier Piet Hamelink feestelijke muziek ten gehore brengen vanaf het carillon van het Belfort.
Bekijk op 27 april 2020 ook de speciale Koningsdag boodschap van onze burgemeester via onze website.

Ook tijdens Koningsdag is het van het grootste belang dat u zich aan de voorschriften van het RIVM houdt.
Alleen samen krijgen we corona onder controle.