Kick-off E-waste Race Zeeuws-Vlaanderen

Negen basisscholen uit Zeeuws-Vlaanderen doen van 15 maart tot en met 8 april 2021 mee met de E-waste Race. Uit de gemeente Sluis zijn dit RKBS Sint Jozef uit Eede, de Berenburcht en Sint Bavo uit Oostburg en de Nieuwe van Dale uit Sluis. Wethouder Rian de Feijter was maandag 8 maart 2021 digitaal aanwezig bij de start van het project op RKBS Sint Jozef.

De komende vier weken gaan deze basisscholen de strijd aan tegen elektronisch afval (E-waste). Naast lessen over E-waste, schaarste van grondstoffen, recycling en hergebruik, zamelen de scholen ook zoveel mogelijk oude en kapotte apparaten in. Zij doen dit thuis, bij vrienden en familie in de buurt. 

Wat is E-waste? 

Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje, maar ook oude of kapotte kabels en adapters. Inktcardridges en batterijen vallen niet onder E-waste. Ook bedrijfsafval mag niet worden ingezameld. 

Hoe kunt u helpen?

Wilt u de basisscholen helpen? Bied dan uw elektronisch afval van 15 maart tot en met 8 april 2021 aan via www.ewasterace.nl. De kinderen komen het elektronisch afval, indien ze dit mogen van de ouders en de school, aan huis ophalen. Zo leveren ze een mooie bijdrage aan de circulaire economie! De school die het meeste inzamelt, wint een schoolreis. 

De E-waste Race is een initiatief van het O.L.A.Z., een samenwerking van de Zeeuwse gemeenten op het gebied van afvalverwijdering, in samenwerking met de Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD).