Informatie coronavirus

Hier vindt u alle (actuele) informatie over het coronavirus (COVID-19). Voor de meest actuele informatie over het coronavirus en de coronamaatregelen verwijzen wij u naar de website van de Rijksoverheid.

Maatregelen per 25 september 2021

Het kabinet heeft besloten om vanaf 25 september aanstaande de 1,5 meter afstand maatregel, los te laten. Dit geeft voor veel mensen gelukkig extra ruimte. Het is fijn dat deze positieve stap gezet wordt na zo’n lange tijd. Komende periode wordt er gewerkt met een coronatoegangsbewijs (CTB). Het gebruik hiervan is hopelijk één van de laatste maatregelen in de coronacrisis.

Heeft u geen vaccinatie? U kunt ook een sneltest doen in de gemeente Sluis. Stichting Open Nederland opent zondag 26 september een testlocatie op het Ledelplein in Oostburg. Vanaf zaterdag 25 september kan via www.testenvoortoegang.nl een afspraak gemaakt worden voor een sneltest in de gemeente Sluis.

Informatie van de Rijksoverheid

De meest recente informatie, vragen en antwoorden vindt u op de website van Rijksoverheid.
Heeft u vragen? Bel dan het landelijk informatienummer: 0800 - 1351

Het ministerie van VWS ontwikkelde de app CoronaMelder. Deze app meldt of u in de buurt bent geweest van iemand die na een test corona blijkt te hebben.

Zeeuwse aanpak - Zeelandveilig

De Zeeuwse aanpak van het Coronavirus staat op de website van Zeelandveilig Op deze website vindt u ook de veelgestelde vragen voor Zeeland en het coronavirus.

U kunt op deze website de laatste stand van zaken in Zeeland lezen op het liveblog.

Coronawet vervangt noodverordeningen

Sinds 1 december 2020 is de tijdelijke coronawet van kracht. De wet vervangt de noodverordeningen, waarin de maatregelen sinds maart 2020 werden opgenomen. Noodverordeningen zijn namelijk voor kortdurende (crisis)situaties. Maar de coronacrisis duurt langer. Daarom heeft het kabinet de noodverordeningen vervangen door de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19.

Meer informatie over de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19.

Klachten? Maak een afspraak voor een coronatest

Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en reuk? Maak dan zo snel mogelijk een afspraak voor een test. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar.

Bel voor een afspraak met 0800-1202 (tussen 08.00 en 20.00 uur) en houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Blijf verder thuis en ga alleen naar buiten voor de test.

Maak online een afspraak. U moet hiervoor inloggen met DigiD. Op de website van Rijksoverheid leest u meer over de coronatest.

Heeft u andere vragen over het coronavirus? Bel dan naar 0800-1351.

Coronamonitor Zeeland

Deze Coronamonitor geeft u meer inzicht in de gevolgen van het virus voor Zeeland. Zo heeft het een duidelijke impact op de Zeeuwse economie. De economische effecten zijn per sector verschillend.

Coronadashboard gemeente Sluis

Het dashboard coronavirus geeft informatie over de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland.

Informatie voor ondernemers

Het coronavirus kan gevolgen hebben voor uw bedrijf en uw werknemers. U kunt zich voorbereiden op mogelijke bedrijfsrisco’s. Op de overzichtspagina Hulp voor ondernemers staat alle informatie voor u als ondernemer. U leest hier waar u rekening mee kunt houden. En bij welke overheidsorganisaties u terecht kunt voor advies of om zaken te regelen.

Nieuws- en persberichten coronavirus

Bekijk hier het overzicht van onze nieuwsberichten en persberichten over het coronavirus.