Gemeente Sluis heeft schoonste stranden van Zeeland

Donderdag 30 juli 2020 is de gemeente Sluis tijdens de landelijke strandverkiezingen uitgeroepen tot schoonste strandgemeente van Zeeland.
De landelijke strandverkiezing wordt georganiseerd door Strand Nederland.
Professionele inspecteurs keuren onder andere de locaties van het parkeerterrein tot de strandopgang en van het paviljoen tot de vloedlijn.
Vervolgens worden alle resultaten en omstandigheden zorgvuldig gewogen.

Door de maatregelen rondom het coronavirus vond de prijsuitreiking dit jaar niet plaats bij het ‘Beste Strandpaviljoen’ van vorig jaar, Dok 14 in Cadzand.
De jury, die bestaat uit vertegenwoordigers van Koninklijke Horeca Nederland, Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit en horecavakblad Entree Magazine, kwam vandaag bij alle winnaars langs om de prijzen persoonlijk uit te reiken.
De prijs werd daarom vanochtend door Schoon Zeeland overhandigd aan wethouder Peter Ploegaert.

Wethouder Peter Ploegaert: “We zijn trots dat de inspanningen van onder andere Strandexploitatie Michielsen, het serviceteam kust, het campagneteam van Schoon Zeeland, de strandpaviljoenhouders en alle inwoners en bezoekers die vrijwillig het strand schoonmaken, beloond worden met deze mooie prijs. Bedankt voor jullie inzet!”

We zien onze inwoners, bezoekers en toeristen graag op onze schone stranden met inachtneming van de coronamaatregelen: houd 1,5 meter afstand, geef elkaar ruimte en houd zoveel mogelijk rechts aan op duinovergangen, trappen en duinpaden.
Op de duinovergangen heeft stijgend verkeer voorrang op dalend verkeer.
Bezoek ook eens één van de andere, minder drukke, stranden aan onze kust.

De resultaten van de landelijke strandverkiezingen zijn voor iedereen zichtbaar op www.strandinspecties.nl.