Gemeente Sluis heeft er een kanjer bij: Irma van Duyn

De burgemeester van Sluis, Marga Vermue, reikte maandag 7 januari 2019 de Sluise kanjer uit aan Irma Wilhelmina van Duyn.
Irma is sinds 2009 lid van ID-Cycling (Intellectual Disability Cycling Group) en heeft tot nu bijzondere wielerprestaties geleverd.

Tijdens de openbare nieuwjaarsreceptie in de raadzaal van het Belfort in Sluis ontving Irma van Duyn de Sluise kanjer.
Op haar 21ste verjaardag maakte ze de keuze om te gaan wielrennen.
En ze krijgt deze speciale titel omdat ze sinds die dag, veel – heel veel – prestaties heeft geleverd.
Maar niet minder belangrijk is dat Irma zo van het fietsen geniet.
Het brengt haar op verschillende plekken in Nederland maar ook over de grens.
Ze heeft inmiddels meer dan negen wedstrijdjaren en veel overwinningen binnengesleept.
Erg stoer was haar challenge eind 2018 met Nederlands wegwielrenster Anna van der Breggen.
Dit was een onderdeel van Play Unified promotie van de Special Olympics NL.
Irma heeft niet alleen lol in haar sport, maar is tegelijkertijd een voorbeeld voor anderen, met of zonder beperking.
Sporten is gezond, het daagt uit en het levert plezier op.

Irma? Met recht een Sluise kanjer!