DELTA legt glasvezel aan in Breskens

De Zeeuwse Telecomprovider DELTA legt dit jaar op maar liefst acht plaatsen in Zeeland glasvezel aan. Onlangs is het bedrijf gestart met de aanleg van glasvezel in Breskens, en de werkzaamheden zijn daar nu in volle gang. Ook in Hulst, Kapelle, Kruiningen en Zierikzee is de schop inmiddels in de grond gegaan.

Met de aanleg van glasvezel in Breskens hoopt DELTA de groeiambities in Zeeland verder te realiseren. Het uiteindelijke doel is om eind 2021 40.000 Zeeuwse huishoudens op glasvezel te hebben aangesloten. DELTA blijft dus investeren in de “verglazing” van de provincie. De eerste glasvezelabonnementen in Zeeland worden na de zomer geactiveerd. Goed nieuws, want internet wordt steeds belangrijker.

Internet belangrijk

Muziek en video streamen, 24/7 shoppen, videobellen, gamen. Het zijn stuk voor stuk aanwendingen die de afgelopen jaren een vogelvlucht hebben genomen. Tel daarbij het massaal thuiswerken op, en het is evident dat snel en betrouwbaar internet geen luxe meer is. Het is een basisbehoefte.

Zeeland koploper snel internet

Wat betreft snel internet wordt Zeeland overigens nu al goed bediend. Daarmee staat de provincie zelfs op de eerste plaats in Nederland. 95 procent van de Zeeuwen heeft toegang tot snel internet van DELTA met minimaal 1 Gbps (via de kabel of glasvezel). Toch gaat DELTA, om het in hun eigen woorden te zeggen, “verder”, want glasvezel is de toekomst.

Aan die toekomst wordt nu dus verder gebouwd aan de boorden van de Westerschelde.