Cultureel Erfgoed West-Zeeuws-Vlaanderen

Waarschijnlijk heeft u al iets gezien over de nieuwe samenwerking tussen de twaalf musea van de gemeente Sluis. Een advertentie in de Badkoerier, de achterkant van de nieuwe fietskaart en sinds kort de grote borden aan de Dick Bruna verdwaalpalen op het strand!

Vrijdag 4 juni 2021 werd het laatste bord bij strandpaviljoen de Strandganger in Nieuwvliet opgehangen door burgemeester Marga Vermue. Het initiatief voor de samenwerking van de musea is in 2020 opgestart door een drietal van de RMDO. Al snel werd de gezamenlijke promotie in de vorm van een PR-werkgroep opgepakt met steun van de gemeente met dit als resultaat. In november 2020 startte de gemeente met een visie op musea, die eind april door de gemeenteraad is vastgesteld. Zo is er op korte tijd een mooie start gemaakt met Cultureel Erfgoed West-Zeeuws-Vlaanderen.

Nieuw is de stempelkaart!

Bij elk museumbezoek krijgt u een stempel. Bij zes stempels of meer, kunt u de kaart inleveren bij één van de deelnemende musea. Elk jaar rond eind maart worden er tien kaarten getrokken en deze winnaars ontvangen een leuke gevulde tas met heerlijke en mooie streekproducten! De kaart is geldig tot en met 31 maart 2024.