Blauwe Vlag voor stranden en jachthaven in gemeente Sluis

De Blauwe Vlag wappert dit jaar opnieuw op de stranden! We mogen voor het 17e jaar op rij de Blauwe Vlag voeren aan onze stranden. De jachthaven van Cadzand-Bad mag het Blauwe Vlag keurmerk voor de vierde keer op rij voeren.

Dit jaar helaas zonder officiële uitreiking wegens de COVID-19 maatregelen maar we zijn trots dat we het keurmerk weer mogen voeren aan onze kust. Zonder de inspanningen van de strandpaviljoens, het serviceteam, Dethon, strandexploitatie Michielsen en alle betrokken inwoners en bezoekers die samen met ons het strand schoonhouden, zou het niet lukken om de kwaliteit van de stranden zo hoog te houden.

De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. Elk jaar worden de Blauwe Vlag locaties opnieuw gekeurd.

De Blauwe Vlaggen wapperen dit seizoen op de volgende locaties: 

  • 't Zwin (bij strandpaviljoen De Zeemeeuw)
  • Cadzand-Bad (bij de jachthaven)
  • Nieuwvliet-Bad (bij strandpaviljoen De Strandganger)
  • Groede (bij strandpaviljoen PUUR)
  • Breskens (bij strandpaviljoen Beachhouse 25)
  • Breskens (bij strandpaviljoen 't Halve Maentje)

We zien u deze zomer graag op onze stranden maar geef elkaar ruimte, vermijd drukte en houd 1,5 meter afstand. Onze stranden zijn breed genoeg, bezoek bij drukte daarom eens een ander (minder druk) strand en maak gebruik van één van de andere duinovergangen.