Belparkeren in de gemeente Sluis

In de gemeente Sluis kunt u belparkeren in de kernen Sluis en Cadzand-Bad en langs de kust.
Via belparkeren betaalt u achteraf de parkeerkosten van het door u geparkeerde voertuig.
Dit is mogelijk via een app op uw mobiele telefoon of door een SMS te versturen.
In de gemeente Sluis heeft u hiervoor een ruime keuze uit belparkeren apps.
Dit zijn zowel Nederlandse, Belgische als Duitse apps.

Hoe werkt het?

• Voordat u gebruik kunt maken van belparkeren, dient u zich eenmalig aan te melden bij één van de aanbieders (providers).
  • U parkeert uw voertuig.
  • U start de parkeertijd via de app op uw telefoon of door te bellen of een SMS te versturen. Hierbij geeft u het zonenummer door dat u kunt vinden op de parkeerautomaat.
  • Bij terugkomst stopt u de parkeertijd via de app op uw telefoon of door te bellen of een SMS te versturen.
  • De parkeerkosten worden achteraf in rekening gebracht via automatische incasso of creditcard.

Belparkeren kan met iedere mobiele telefoon.
Het is niet afhankelijk van een telefoonprovider en kan zowel met een abonnement als prepaid.
De handhavers scannen uw kenteken en zien dan of u gebruikmaakt van belparkeren.
Betaling met contant geld of een pinpas blijft uiteraard bestaan.